Zo Stop je Hyperventilatie

Hyperventileren is een normale reactie van het lichaam wanneer we in paniek zijn. Je kan bijv. beginnen hyperventileren wanneer er onvoldoende zuurstof is.

Stel dat je in een concertzaal zit, boordevol mensen, waar de airco en luchtvoorziening hapert, dan kan je beginnen hyperventileren.

Hyperventilatie is dus een zelfverdedigingsmechanisme van ons lichaam dat ons in leven houdt. Het wordt echter problematisch wanneer die hyperventilatie te pas en te onpas begint op te duiken.

Sommige mensen beginnen op verschillende plaatsen te hyperventileren en ervaren dat als een erg angstaanjagende reactie.

Vroeger werd aangeraden om dan snel in een zakje te gaan ademen, maar die techniek is al lang voorbijgestreefd en helpt echt niet, omdat je het ‘help ik ga stikken’ mechanisme van het lichaam nog vergroot.

Je kan hyperventilatie stoppen door anders te gaan denken, door niet te panikeren.

Op deze site hier kan je al enkele gratis videos ontvangen om je hyperventilatie te stoppen. Het is een specifieke methode die ontwikkeld is om angst kordaat en effici├źnt aan te pakken en het is dankzij deze methode dat ik van mijn hyperventilatie verlost ben!

Want het is de angst die het grote probleem is bij hyperventilatie. Stel dat je niet meer bang bent van de eerste symptomen, dan ga je het eigenlijke hyperventileren kunnen vermijden!


Hyperventilatiestoppen.nl