Ik was ZO angstig (mijn verhaal)

Ik heb zelf enorm veel last gehad van Hyperventilatie, Paniekaanvallen en Angst.

De symptomen die ik zelf voelde waren voornamelijk:

  • hartkloppingen
  • duizelingen (licht gevoel in het hoofd)
  • moeite om me te concentreren
  • droge mond
  • zweten
  • misselijk en andere problemen met de spijsvertering
  • een gevoel van warmte dat doorheen m’n lichaam ging
  • het gevoel dat ik zou flauwvallen

Wat minder leuk was, was dat ik er vooral last van kreeg wanneer ik onder de mensen was. In de supermarkt (vooral aan de kassa, waar ik moest wachten), tijdens het rijden, in het restaurant, in de cinema, tijdens vergaderingen, tijdens huwelijksfeesten…zelfs tijdens kerstmis.

Ik had angst voor de angst ontwikkeld en wou kost wat kost de volgende hyperventilatie-aanval vermijden.

Daardoor begon ik veel levensvreugde te verliezen. Alles wat ik nog deed was ‘veilig’. Ik wou alles onder controle en koos alles zodanig dat ik meteen weg kon wanneer dat nodig was, wanneer ik me slecht zou voelen.

Kon dat niet? Dan bleef ik thuis. Want daar was het veilig.

Mijn sociale leven werd kleiner en kleiner. Het waren vooral mijn vrienden die me steeds meer lieten vallen, omdat ze mijn probleem niet begrepen en me steeds vertelden dat het allemaal “in mijn hoofd” zat, dat ik me minder zorgen diende te maken en dat ik te zenuwachtig was.

Meer dan 10 jaar heb ik naar een oplossing gezocht. En “wie zoekt die vindt” gelukkig. Deze methode tegen hyperventilatie en angst hier heeft me er vanaf geholpen. Let op, het was geen mirakel (ik geloof niet in mirakels), ik heb hier moeite voor moeten doen. Maar stap voor stap ging het beter.

En nu doe ik opnieuw waar ik zin in heb, zonder me steeds af te vragen: “ja maar, wat als?….”.

Je kan je trouwens inschrijven voor enkele gratis videos om hyperventilatie aan te pakken.

Ik raad je dit ten zeerste aan. Want het is wanneer je begrijpt wat er met je gebeurt wanneer je hyperventileert, dat je de hyperventilatie kan wegwerken. Hier kan je dus al enkele gratis tips volgen en de methode leren kennen die ik gebruikt heb om mijn angst te overwinnen.

Veel succes!