Behandeling Hyperventilatie

Wat is een goede behandeling van hyperventilatie?

Laat me meteen beginnen met het zakje-blazen. Dat is géén goed idee. Je begint te hyperventileren wanneer er onvoldoende zuurstof is, door dan extra CO2 in te ademen via een zakje ga je het enkel erger maken.

Maar waarom werkte het dan vroeger in sommige gevallen?

Door de kracht van je gedachten. Hyperventileren is in vele gevallen niet anders dan in paniek raken. Wanneer je dan “oh neen” gedachten toevoegt, wordt alles erger. Het omgekeerde werkt ook, denken dat iets een oplossing is kan je al gerust stellen.

Een goede behandeling van hyperventilatie neemt echter niet enkel de symptomen (tijdelijk) weg, maar neemt ook de oorzaken weg. Dat doe je door aan je gedachtengang te werken, door jezelf te leren kalmeren.

Wat hier al niet werkt is je aandacht op iets anders focussen of jezelf overtuigen dat er niets mis is, want er is duidelijk wél iets mis. De kunst zit in het aanvaarden van wat er aan het gebeuren is, ipv het erger te maken met die “oh neen” gedachten.

Op deze site kan je enkele videos vinden die je zullen helpen met je hyperventilatie. Het is dankzij deze methode dat ik van mijn angst en hyperventilatie verlost ben!

Ik geef toe dat het niet makkelijk was, het was geen mirakel, maar stap voor stap voelde ik me beter en beter.

Je kan mijn verhaal op deze pagina lezen.


Hyperventilatiestoppen.nl